látogató
számláló
Szállítási információk | Kamagra Árak
Get Adobe Flash player

Rendelés, megrendelés útmutatás.

Kifizetési módok, átadás-átvétel

Kifizetési módok, átadás-átvételA megrendelését az alábbi úton lehetséges kifizetni azonkívül átvenni:

előre utalással egy jelzett bankszámlaszámra: így a legkedvezőbb az ára, mert a házhozszállítási, csomagolási, valamint más anyagi terheket mi álljuk.

Postai utánvétellel a csomag kézhez kapásakor a a postának, vagy a postásnak kiegyenlíteni az utánvétel összegét, az alapján, hogy a postástól magától veszi át a küldeményt, illetve a postahivatalban. Az utánvétel díjának megfizetésekor kapja meg a rendelt árut.

előre utalással való fizetés azonkívül átvétel: az előreutalás abból a aspektusból lehet hasznosabb, hogy ekkor a postaköltséget átvállaljuk, eszerint jóval kevesebb pénzért megveheti a terméket. Rögtön, amikor beérkezett a fizetség cégünkhöz, akkor még aznap postázzuk a csomagot, így 2-3 nap alatt realizálható az egész, és alacsonyabb árú is.

előre történő utalásnál kérjük fogalmazzon meg a Kapcsolat menüponton át egy levelet és mi azonnyomban küldjük azokat az adatokat e-mailben Önnek, melyre utalni szükséges a termék árát. Utalás közleményének rovatába írja be azt a nevet, irányítószámot, amit a rendelésben is megadott nekünk, így egyszerűen beazonosíthatjuk. Az árucikk nevét kérjük, semmilyen esetben se adja meg az utalás közleményének rubrikáiban, egyedül kizárólag a saját nevét amellett az irányítószámát tüntesse fel, amit a rendelés alkalmával megadott!

Miután megkaptuk az utalást (ez többnyire egy-két óra, illetve legfeljebb 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tájékoztatnak minket, és ezzel aznap már postázzuk is a küldeményt ajánlva, utánvétel nélküli küldeményként, mely egy, vagy legfeljebb két nap leforgása alatt garantáltan eljut Önhöz, természetesen tapintatos csomagban.

Postán történő vagy futárral kiszállított utánvétellel történő vásárlás valamint átvétel: Az utánvéttel történő vásárlási lehetőség a legközismertebb amellett leggyakoribb. A futár a megrendelő címére szállítja ki a küldeményt és az utánvétel összegének megfizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Átlagban elmondható, hogy 20 000 forintig bezárólag egy-két dobozos rendelés esetében elsőbbségivel feladott árucikkek összes szállítási, továbbá más egyéb összege mindössze 1500 Ft. Ez ár felett, amellett a küldemény súlyának növekedése következtében, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet az extra kiküldési kiadás. A megrendeléskor ezt a kiszállítási díjat hozzáadja a cégünk az áru árán túl, ezért megismerheti Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz majd a postai szállítási költsége, azaz az áruval együttesen kereken milyen összeget fizet majd.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét szókapcsolat azt jelenti pontosan, hogy az értékesítő feltüntet a csomagon egy utánvéti összeget, amit szeretne, hogy a megrendelő a birtokba vétel alkalmával kiegyenlítsen. Az utánvételi ár esetünkben az árucikk árából, a postaköltségből, amellett a csomagolási költségből adódik. Érthetően ez az utánvéti ár az igényelt árucikket extra összegekkel növeli, amit a megrendelőnek szükséges megfizetnie. A postai utánvéttel történő kifizetés esetében a szállítónak kell odaadni a dobozon lévő utánvéti árat, és ezzel az árucikket kézhez kapja. Amennyiben nincsenek otthon a címen, otthagy egy értesítőt. A következő lehetőség a postán maradó utánvételi küldemény, aminél a postahivatalban marad a küldemény, nem kerül kiküldésre és minekutána Önnek nem kell a saját adatait megírnia az igényléskor, így nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, ekképp Önnek muszáj bemennie a a megadott postacímre és megfizetni az utánvétel árát. A postán maradó termék szervezése azért nem ilyen könnyen kivitelezhető, feltéve, hogy eszerint igényli választani az igénylését, okvetlenül böngéssze át az alábbiakat, mert hogyha már sokadik alkalommal vásárolt ezzel a módszerrel, akkor is mások lettek a kézbesítési szabályai, amiről itt tájékozódhat bővebben.

Kiszállítás postán maradó küldeményként

Kérjük, okvetlenül olvassa végig eme postahivatalban maradó tájékoztató részt, mert még ha Ön már gyakran is rendelt postahivatalban maradó árut és minden simán ment, de nemrégen sokban megváltoztak a postahivatalban maradó csomagok gyakorlatára létrehozott kritériumok!

Ez többnyire a legzűrösebb birtokba vételi módszer a benyomásaink szerint, számtalan okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, azaz bevásárló központokban működő posták nem foglalkoznak postán maradó csomagokkal, ekképp azt visszajuttatják a faladójához. Azt ajánljuk, hogy a konkrét város, vagy település főpostájára kérjék a rendelt terméket, ha megoldható, és máris kevesebb baj lehetséges az átvételnél. A postakeresűben az olyan kisebb postahivatalok, illetve plázák- üzletközpontjainak postái is fel vannak tüntetve, ahol nem fogadnak postán maradó csomagokat, emiatt azt tanácsoljuk ne ezeket, hanem a központi (fő)postákat preferálja!

Számtalan ember nincs tisztában azzal, hogy a postahivatalban maradó csomagok esetében egyáltalán nem kapnak értesítést a postástól. Nem is tudnák hova küldeni az értesítést, mert Ön a saját elérhetőségét nem is írta meg a rendeléskor, hanem mindössze a postahivatal címét vagy számát, amit a postakeresűben választott. Ezt nehezíti még, hogy sok esetben azt válaszolják a postahivatalba befáradó egyénnek, hogy nem küldték el, vagy eltűnt. Az ilyen esetekben kérjük, fogalmazzon meg számunkra a Kapcsolat menüponton keresztül egy pár soros levelet, ahol mi válaszlevélben küldjük Önnek a rendelés alkalmával adott küldeményazonosító számot. Ezzel minden esetben átadják majd Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe az árut csomagoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem a főpostára kérte postán maradóként, akkor átszállítják a megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön küldeményét. Ha a főpostára kérte, abban az esetben ott várja Önt a főpostán.

első számú dolog: A postahivatalban maradó küldeményeknél egyáltalán nem küldenek Önnek értesítést, eszerint Önnek muszáj az igényléstől számítva egy-két napon belül besétálnia a megadott című vagy számú nagyobb postára az adott településen. Hogyha hét munkanapon belül nem fárad be a postára, abban az esetben a küldeményt visszaküldik a feladóhoz, azaz hozzánk. Ha a postán azt közlik, hogy nem jött meg a csomag, vagy eltűnt, abban az esetben a küldeményazonosító RAG szám megadása után egész biztos rendeződik a bonyodalom! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetben kérje vállalatunktól, és akkor mi elküldjük Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legfontosabb zavar a postahivatalban maradó küldeményeknél hogy a feladott csomagot (levél formájában) nem mindenkor képesek megtalálni elsőre a postán, pusztán egy úgynevezett küldeményeket azonosító /RAG/ számmal, amivel az összes postázott csomag holléte követhető. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám értékelése alapján már teljes biztonsággal ki tudják majd keresni a megadott postán az utánvételes ajánlott küldeményét, és kiadják Önnek az elvileg „még be sem érkezett” küldeményt.Többször a postahivatalban a kevéske ösztönzés azonkívül a kevés bérek következményeképp, feltéve, hogy nincs közvetlenül könnyen megtalálható helyen a keresett küldemény, abban az esetben inkább azt állítják Önnek, hogy nem jött meg, vagy eltűnt. Ezért kell a küldeményazonosító RAG szám, ami egyben egy csomag nyomkövetési szám. E számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje el cégünktől.

A megrendelés utáni napon a terméke mindenkor kiküldésre kerül a du. 16 óráig lefolytatott megrendeléseknél. A délután 4 óra utáni rendeléseket, ha még van kapacitásunk, abban az esetben szokásunk teljesíteni, azonban hogyha nem áll módunkban, akkor csak következő nap postázzuk őket. A kiküldött összes küldemény egyedi RAG számot kap, ennek hála megkereshető a posta számítógépével.

A postán maradó rendelést követő másnap, kérésre megírjuk Önnek ezt a küldeményazonosító számot, ámde e nélkül is bemehet a postahivatalba és kikérheti a csomagját, ha rendes hivatalnokok vannak, akkor kikeresik Önnek szélsebesen és így át is veheti.

Hogyha valamely okból mégsem küldenénk el ezt a RAG számot e-mailben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, hogyha besétált a postára és azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a csomagja, illetve eltűnt. A KAPCSOLAT menüponton keresztül írjon nekünk egy üzenetet!

Ezért olyan fontos, hogy igazi e-mail címet továbbá telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolatfelvétel lehetséges legyen. Netalán az ilyen kiszállítási zavarnál fel tudjuk Önt hívni, ha nem válaszol az üzenetünkre.

Házhozszállítás hagyományos postai utánvéttel, házhoz történő házhozszállítássalHázhozszállítás hagyományos postai utánvéttel, házhoz történő házhozszállítással

A hagyományosnak továbbá leggyakoribbnak nevezhető postai utánvétel lakásra történő házhozszállítása alkalmával a szállító kisebb értéknél (100 000 Ft-ig) kiviszi a küldeményt a lakáshoz, és akkor a csomag átvételekor kiegyenlítheti a postaköltséget az igénylő oly módon, hogy ott rögtön a futárnak megfizeti az utánvétel összegét. Az utánvételi ár az igényelt termék(ek) árából, a posta- utánvételi, amellett becsomagolási díjakból jön össze. A megrendelésekoregyébként minden esetben feltüntetjük a házhozszállítási díjat is tételesen, eszerint tudhatja, hogy a rendelt termék árán felül mennyibe kerül a házhozszállítás.

Házhoz való szállításkor utánvét esetén, ha nem nyitnak ajtót a megadott címen a postás/szállító, vagy nagyobb értékű az utánvételi ár, olyankor rendszerint ott hagy egy értesítést a postaládában Önnek.

Sajnálatos módon azt szükséges megfigyeléseink szerint állítanunk, hogy a kiküldési gyakorlat nem mindvégig legjobb, sok esetben értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások/futárok nem tudni milyen ok miatt, és ilyenkor küldeményünket visszaküldik hozzánk, mert Ön nem tud a küldeményünk kiérkezéséről, miután nem kapott róla értesítőt, hogy menjen be a postahivatalba. A kiút az, hogy az igénylést követően 2 nappal legfeljebb, feltéve, hogy nem viszik ki a megadott címre a csomagot, akkor fel kell adnia számunkra egy levelet a Kapcsolat menüpontban. Ezután a küldeményeket azonosító (RAG) számot megírjuk Önnek ekkor ezzel biztosan megtalálják a postahivatalban.

Probléma, vagy két napnál régebbi igénylés esetén, hogyha nem jutott el Önhöz a csomagunk, abban az esetben kérjük, vegye fel velünk a összeköttetést oly módon, hogy küld egy levelet a problémájáról a KAPCSOLAT menüpontban!

Kiküldés előreutalásnál

Amennyiben Ön előre elküldte nekünk a termék(ek) árát, akkor az átutalás beérkezését követően, amiről SMS-ben tájékoztatnak minket, még azonnal aznap postázzuk a küldeményt. Az árucikket szokásos buborékfóliás átlátszatlan valamint nem kitapintható borítékba zárjuk, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A tapintatos csomagunk ajánlottan fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Hogyha tán nem tartózkodott otthon ezért a postás/futár nem tudta odaadni, abban az esetben ott hagy egy értesítést a postaládában. Ezzel kell besétálnia a postára továbbá birtokba venni a fizetés nélkül átadott tapintatos dobozú ajánlott levelét.

Feltéve, hogy nem jött értesítés azonfelül már jó pár napja megrendelte az árucikket, abban az esetben minden bizonnyal a postás/szállító nem hagyott a helyszínen értesítést az Ön számára, de a postán benn lesz a küldemény. Hogyha akkor se fedezik fel, küldjön cégünknek a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz szükséges kifizetési ismereteket ennek az oldalnak a tetején találja meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Kézbesítés tempója, időtartama, kivételes sürgősségi szolgáltatás

A kézbesítés időtartalmának redukálása, és a kedves vevő mentől jobb ellátása kereskedésünk lényegbevágó irányvonala! természetesen az olcsó hazaszállítási árakat előtérbe helyezve a magyar posta díjszabása és gyorsasága a mértékadó, esetleg a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A délután 4 óráig feladott igényléseknél aznap lezajlik a dropship, azaz a csomagok hazaszállítása. Eszerint az aznapi feladásnál a posta 1-2 nap leforgása alatt garantálja a csomagok célba juttatását a teljes Magyarország területén belül. Eme időtartam ténylegesen is is működik. A szállítási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás elintézést garantálnak.

Az összes csomagot alapesetben normál elsőbbségi plusz szolgáltatással vesszük igénybe, aminek plusz költsége nem éri el a 90 forintot sem.

A rendelő kérhet postai plusz sürgősségi szolgáltatást is (EMS), ami garantálja, hogy az aznap leadott rendeléseket másnap a kiszállító vállalat 5600 Ft-os díj fejében a nagyobb településekre, a városokba de. 9 órára a kisebb méretű települések esetén legfeljebb déli 12-ig átadja.

A postahivatal normál elsőbbségi lehetősége nem szavatolja bizonyosan a másnapi kézhez juttatást, eszerint hogyha valakinek okvetlenül kellenek másnap a termékeink, akkor igényelhet kivételes sürgősségi lehetőséget az úgynevezett EMS lehetőséget, amely esetében a posta garantálja a másnap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postai hazaszállítás díja, utánvételes ár, csomagolási költségek a rendelésnél

A postahivatali utánvétellel való kifizetés egy drágább variáció, mert az áru árán túl a postai szállítás díját is a vevőnek muszáj lerónia, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert ott cégünk felvállalja az összes hazaszállítási azonkívül más járulékos díjakat.

A házhozszállítási, csomagolási, illetve utánvéti kiadás összege átlagosan kevésbé értékes küldemények esetében legfeljebb 1500 forint.

A nagyobb értékű, eszerint valamivel nehezebb csomagok esetén 1800-2200-2700 Ft is lehet, viszont igényléskor a kiszállítási költséget jelezzük külön a termék díján kívül, eszerint részletesen tisztában lesz azzal, hogy mennyi lesz az egész igénylése összesen.

Az adott kézbesítési, utánvétes, becsomagolási teljes költséget, ami még hozzáadódik az áru árához, azt az igényléskor a számítógépes rendszer kimutatja az Ön számára.

A lehető legmérsékeltebb árú továbbá legalkalmazkodóbb szállítási módot tanácsoljuk Önnek a legnagyobb tapintatosság betartásával.

gondok és tennivalók a birtokba vétellel, hazaszállítással összefüggésben

Természetesen a hazaszállítást azonkívül a postázást is csak emberek végzik el, eszerint olykor hibázhatnak. Ezzel nincs is baj, elvégre minden eshetőségre készen áll a problémaelhárítás a számba jöhető kellemetlen bajok kivédésére.

Nem pont azt a fajta illetve darabszámú árucikket kapta, mint amit kért a rendeléskor

Mivel online kereskedésünknek naponta több, mint száz megrendelést kell teljesítenie, ezért lehetséges, hogy egy kis oda nem figyelés eredményeképpen egész véletlenül nem annyi illetve nem azt a terméket csomagoljuk be. Ennek persze nagyon csekély a valószínűsége, ámde, amennyiben ez megesett Önnel, abban az esetben sincsen probléma, mivelhogy nincs egyéb dolga, mint a weboldal alján található levélküldő űrlapon eljuttatni nekünk egy panaszbejelentő üzenetet, amit sürgősen felderítünk még azon a napon, továbbá hogyha így volt, abban az esetben kiigazítjuk a ballépésünket magától értetődően grátisz.

Az árucikket összetörve illetve szétszakadva kapta meg a csomagból kivéveAz árucikket összetörve illetve szétszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatos módon a házhozszállítás során a nem szakszerűen kezelt továbbá szállított küldemények bizony kárt szenvedhetnek. Az ilyen megsérült csomagokra a Magyar Posta vállalja a garanciát, vállalatunk nem fog kártalanítást fizetni a különböző futár cégek által keletkezett károkért.

Az efféle panasz többnyire csak eléggé ritkán alakult ki, viszont a vásárlók közölték, hogy a levél /bliszter/ el van szakadva, de attól még semmilyen baja sem lett a gyógyszerkészítménynek, eszerint nem óhajtottak a feltételezhető kisebb baleseteken problémázni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Cégünk megfelelően odafigyel a villámgyors, még azon a napon történő dropshipre (házhozszállításra), ezért minden egyes nap elküldjük a 16 óráig megvalósított megrendeléseket. Ezeknek 1 illetve maximum 2 nap múlva oda kell érnie egész Magyarországon belül bármerre. Hogyha 2 nap alatt nem kapta kézhez a küldeményét, akkor feltétlenül jelezze ezt számunkra úgy, hogy a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet juttat el hozzánk a problémájáról, melyben jelölje meg, hogy milyen jellemzőkkel és milyen árut rendelt, mely eddig még nem jött meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a küldeményét, szerintünk az alábbi okai lehetnek:

• Nem kapott róla értesítőt, emiatt nem fáradt be átvenni a postahivatalba, és hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez a dolog többnyire a postán maradó küldemények esetén fordulhat elő, vagy olyankor, amennyiben az adott helyen az utánvétet végző kézbesítő postás/szállító és a szokott postás nem ugyanaz a személy. Ilyeténképp feleslegesen panaszkodik a már talán jól ismert postásánál, elvégre nem is ő végzi az utánvétes csomagok házhozszállítási feladatát. Még szokásos lakcímre való kézbesítésnél is megesik sokszor, hogy nem hagynak ott üzenetet, így Ön nem szerez tudomást a csomagunkról és így pár nap után visszaküldik a feladójához.

Azt ajánljuk, hogy mindenképpen írjon számunkra, ha a megrendeléstől számítva legfeljebb 48 órán belül nem kapta meg az ajánlott utánvételes csomagunkat, és akkor mi eljuttatunk Önhöz egy nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amire odaadják Önnek értesítő hiányában is a csomagot. Azaz 48 óránál később semmilyen esetre se várjon, hanem küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy pár soros levelet!

• A csomag a postahivatalban elkallódott. Ekkor Önnek éppen úgy jeleznie kívánatos nekünk, hogy a csomag nem érkezett meg. Mi utánanézünk, és ha elkallódott a küldemény, úgy ennek az árát a posta cégünknek visszatéríti, de még azon a napon, amikor ezt megtudtuk és beigazolódott, hogy eltűnt, akkor mi nyomban feladjuk az Ön számára újólag a kért árucikket és így az azt követő napra előreláthatólag oda is ér.

Ilyenre amúgy csak egyszer volt eddig példa. Az a leglényegesebb, hogy ha nem kapta kézbe a küldeményt, akkor mindenképpen üzenjen számunkra, mert az biztos, hogy postázzuk aznap adu. 4 óráig feladott igényléseket!

• Nem történt meg a csomag elküldése.

Internetes kereskedésünknek minden esetben van raktáron bármilyen mennyiségű készlete, ezért már-már bizonyos, hogy nem fordulhat elő, hogy elfogynak a termékek, és nem tudjuk elküldeni a rendelt árucikkeket. Tán megtörténhet az, hogy az igénylés kitöltése után valamely levelezési szolgáltató nem küldi el az igénylést vállalatunkhoz. Ilyesmire még nem tudunk egyetlen példát sem.

 

Küldeményeket nyomon követő illetve küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése Önnek elektronikus levélben, amennyiben nem találják a küldeményt

Amennyiben azt a felvilágosítást kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmilyen küldeménye nem érkezett Önnek, abban az esetben kvázi biztos lehet abban, hogy a postán elkallódott a küldemény. Ekkor egy ún. csomagokat nyomon követő RAG számot igényelnek, mert az összes küldeménynek létezik egy saját azonosító száma, ami alapján már megtalálják az Ön csomagját a postán a számítógépbe begépelve. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, illetve bemondását mindig a postán javasolt intézni, és nem a postásnak/szállítónak megmondani, hogy keressen utána.

Ez a küldeményeket nyomon követő szám általában 2 betűvel indul és 14 szám követi. A 2 betű, amellyel kezdődik, az „RL” továbbá utána 14 db szám.

A csomagját 16 óráig megtett igénylésnél még azon a napon elküldjük, és így egy vagy két nap alatt már kezébe is kapja. Hogyha maximum 2 nap elmúltával nem érkezett meg, akkor mindenképpen juttasson el nekünk a Kapcsolat menüpontban egy pár soros levelet a panaszával – adatainak feltüntetésével, és mi rögvest válaszolunk és megírjuk az Ön számára ezt a küldeményeket nyomon követő RAG számot. Ezzel a RAG számmal be tud sétálni a postahivatalba, ahol már a számítógépes adatbázisba begépelve pontosan tudni fogják, milyen csomagról érdeklődik, továbbá megkeresik Önnek.

Diszkréció, csomag látványa- külleme

Gyógyszerkereskedésünk alapvető előírása a tapintat! A rendelése semmiféle esetben sem fog kiszivárogni senki felé, azt harmadik félnek nem kézbesítjük. Számtalan illetőnek jelentős zavartokoz, hogy hova is szállíttassák a csomagot, nehogy valaki is meglássa. A szüleivel vagy egyéb közös háztartásban él valakivel és nem kíván kényelmetlen kérdezősködéseket, ezért merül fel a dilemma, hogy hova rendelje a küldeményt?

A válasz pofonegyszerű azonkívül természetesen a legtitoktartóbb. A postahivatalba postán maradó csomagként. Az okból is roppant hasznos ez a mód, mert így Önnek még a saját címét sem szükséges számunkra megírnia, hanem kizárólag annak a postának a címét illetve a számát (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből fog tudni kiválasztani. Azért ez a dolog nem ilyen áttekinthető, jó egynéhány tudnivaló továbbá dolog van a postahivatalban maradó csomagoknál. Hogyha postahivatalban maradó küldeményt tervez választani, tehát, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne küldjék haza, akkora következőket feltétlenül olvassa át részletesen: szállítás postán maradó küldeményként!

A tasak illetőleg a küldemény látványa

A házhozszállított küldemények külseje továbbá formája roppant szerény, semmi sem jelzi a tartalmat. A feladója magánszemély lesz a kényes kíváncsiskodás elhárítása végett. A csomagot szokásosan mint levelet küldjük, mert eszerint kevesebbe kerül a csomagnál. A levél egy buborékfóliás boríték, amelyet nem lehet kitapintani se, azonfelül így nem szokott kárt szenvedni sem a boríték tartalma, esetünkben a gyógyszerkészítmények.

A kisebb árú illetve súlyú- illetőleg térfogatú igényléseket tehát egy kibélelt levélben küldjük, aminek formája az alábbi képen látható:

A komolyabb árú, illetve súlyosabb, nagyobb térfogatú igényléseket dobozban postázzuk.

Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor adott telefonszámon

Az igénylésben jelzett telefonszámon mindössze teljesítési, hazaszállítási nehézségek során telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, amennyiben e-mailjeinkre nem reagál semmit. A rendelés visszaigazolása céljából semmiképpen se zaklatjuk telefonon, hanem csupán egy értesítő e-mailt írunk az Ön számára.

Esetleg abban az esetben hívnánk fel Önt, ha sürgős hazaszállítást szeretne a következő napra. Amennyiben esetleg a megadott megrendelési adatokból hiányzik valami, úgy nem áll módunkban teljesíteni az igénylést. A hívásnál minden esetben az igénylést leadó személyt kérjük telefonhoz, és meggyőződünk afelől, hogy kivel beszélünk, valamint ha felesége illetve barátja venné fel a telefonját (mobilját), abban az esetben ne idegeskedjen csak egy eltévedt hívás voltunk rejtett számról, akit nem tudnak visszahívni, és visszakeresni. Ebből Önnek nem származik bosszúsága! Ekképp a diszkréció kifogástalan.

 

Jótállás

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi felhatalmazásával bír, és minden termékére pénz visszaadási vagy csere biztosítékot garantál tisztelt vevőinek!

Internetes patikánkban soha nem fordulhat elő semmikor sem, hogy a nem legális gyógyszerárusokhoz hasonlóan hamisított készítményeket küldjünk ki az Ön számára. Kereskedésünk jó híre, törvényes működtetési jogosítványa, netes gyógyszertári valamint gyógyszer kereskedelmi jogosítványa végett sem engedhetné meg, hogy hamis patikaszert áruljon, mert abban az esetben bevonják a kereskedés valamennyi jogosultságát. Megszüntetnék státuszát, pedig mi hazánkon kívül még 31 gyógyszergyártó vállalattal, 895 hagyományos gyógyszertárral vagyunk szerződésben. sőt még 18 országban működnekjól prosperáló internetes gyógyszerkereskedéseink.

Itt ismertetjük Önnel azt a három legfontosabb szövetséget valamint testületet, melyek a gyógyszerkereskedések, és netes gyógyszertárak működését, szolgáltatásait, azonfelül az igényelt, illetve kiadott gyógyszereket bevizsgálják azonfelül ellenőrzik, rossz minőségi szint esetén felfüggesztik a gyógyszerkereskedés működését, továbbá megvonják a működéshez fontos jogosultságait.

A Kapcsolat menüpontban előjönnek Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk azonfelül az internetes patikánk nevére szóló legnagyobb szintű globális gyógyszerkészítmény ellenőrzési szervezetek igazolt felhatalmazásai. Az engedélyekről látható képeken látni fog domain névre utaló sűrű vízjeleket, amit a célból volt szükséges elhelyeznünk rajtuk, hogy a törvénysértőn funkcionáló, hamisított készítményeket forgalmazó webes boltok ne legyenek képesek másolni e formális felhatalmazások okiratait valamint átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontban megtekinthetőek minden céges adatunkkal együtt.

Eme legális okiratok áttanulmányozásával már letisztulhat Ön előtt a kép, hogy cégünk egy törvényesen üzemelő online gyógyszertár, és nem csak a tucatnyi törvénybe ütköző nem valódi gyógyszerkereskedő website-ok egyike, amire a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is felhívja a figyelmet.

Vállalatunk ezen felül csere garanciát, végső esetben pénz visszaadási biztosítékot is garantál valamennyi medicinájára, az alábbi garanciális feltételek mellett, ha:

• Ön 18. életévét betöltötte.

• Ön nem szedett kábítószert, tudatmódosító anyagot alkalmazás folyamán és/vagy előtte.

• Ön betartotta a szerre vonatkozó tájékoztató előírásait mindenestül.

• Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és alkohol alapanyagú élelmiszert, innivalót, illetve egyéb más fogyasztási cikket a medicina szedése során és/vagy előtt.

• Ön nem kínlódik szív, máj, vese, tüdőbetegségben amellett nem használ erre medicinákat.

• Ön nem használ nitrátot tartalmazó, illetve egyéb további értágító, intenzív vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszerkészítményeket.

• Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs elmegyógyászati betegsége, valamint nem alkalmaz antidepresszánsokat.

• Önnek önhibáján kívül nem segített e készítmény.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét azonkívül adatait az adatbázisunkban eltároljuk.

Ha megfelelt eme felsorolás kívánalmainak, azonkívül az orvosság saját hibáján kívüli okokból nem segített az Ön számára, visszaadjuk a készítmény értékét, vagy esetleg elcseréljük egy attól különböző alapanyagú gyógyszerkészítményre először.

Pénz visszaadási vagy cserére vonatkozó jótállás adása a gyakorlatban

Ha bekövetkezett, hogy Ön az összes kritériumot betartotta és mégsem segített a szerünk, akkor kiválaszthatja, hogy a pénzét igényli visszakapni, vagy esetleg kicseréljük a termékét egy más különböző hatóanyagú orvosságra. Szokás szerint felajánlunk Önnek egy eltérő hatóanyagú cserekészítményt, amelyet egészen ingyen szállítunk az Ön számára. Zömmel a más hatóanyag már teljesen bizonyosan be szokott válni, mert létezhet olyan dolog nagyon ritkán, hogy egy alapanyag valamiért nem használ valakinek. Ellenben amennyiben megpróbál egy más hatóanyagú gyógyszert, akkor meglepődik a hatástól, továbbá mindjárt máshogy fordul hozzánk.

Hogyha vissza kívánja igényelni a pénzét

Akkor nincs egyéb tennivalója, mint, hogy juttasson el nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy panaszbejelentő üzenetet, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, azaz egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, legyen szíves, küldjön a vállalatunknak egy kérvényt a postán arra a névre valamint címre, melyről a küldeménye érkezett. Ebben a kérvényben tanácsoljuk, írja oda az Ön kedves nevét, személyes adatait, azonkívül a előforduló bonyodalmát a patikaszerrel összefüggésben. Kérjük, tájékoztasson bennünket e levélben, hogy milyen kihatást és mellékhatást tapasztalt a gyógyszer használatakor, és valamennyi, a hatással összefüggő tettét. Pl. fogyasztott-e kávét, illetve szesztartalmú ital az alkalmazása előtt illetve alatt, illetve szedett-e párhuzamosan vele más készítményeket, és hogy mennyi idős. amennyiben elküldte ezt a hagyományos kézzel írt levelet a házhoz szállításkor kapott névre és postafiók címére, akkor arra szeretnénk kérni, juttasson el számunkra újólag a Kapcsolat menüpontban egy levelet, amire egy nap leforgása alatt válaszolni fogunk.

Ha megjött hozzánk az offline levele és feldolgoztuk /4-10 nap/, akkor még kivizsgáljuk ,hogy mi történhetett, valamint feltéve, hogy Ön a tájékoztató szerint alkalmazta a szert továbbá az összes alapvető fontosságú rendelkezésünket betartotta, abban az esetben jogosult a garanciára, ekképp megtérítjük Önnek az összeget! Nagyon kérjük, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében leírni az utaláshoz nélkülözhetetlen személyes adatokat. Kizárólag kézzel írt kérvényt fogadunk el, mert azt fénymásolnunk kell amellett elküldeni a központunkba adminisztrálni. Hogyha akármely adatát nem írja le, ami fontos a pénz visszatérítési garancia teljesítéséhez, akkor az átutalást nem tudjuk lebonyolítani. először, kérjük, postázza vissza nekünk az igényelt tablettákat, ami nem hatott, és mi kontrolláljuk, hogy vállalatunktól ered-e. Kiszállítás előtt mindig egy rejtett jelölést erősítünk a gyógyszerkészítmény dobozára, levelére, így megismerjük, hogyha nem vállalatunktól származik a visszaküldött készítmény. A pénz visszatérítési garanciát mindössze abban az esetben tudjuk érvényesíteni, ha a tabletta leveléből (bliszter) egyedül szigorúan maximum 1 darab hiányzik, vagy zselékészítmény esetében egy zacskó. Amennyiben több szem hiányzik, innentől kezdve nem tudjuk majd egyik fajta jótállást se garantálni Önnek még aktív reklamáció esetén sem!

Amennyiben Ön a jótállását meg szeretné kapni, akkor kérjük, a Kapcsolat menüponton át írjon hozzánk egy üzenetet, megírva benne a Claims Identification Number-t, azaz egy egyedi panaszbejelentő azonosító számot, azonkívül tüntesse fel a bankszámlaszámot azonkívül az átutaláshoz szükséges minden adatát. Ha ezeket az adatait délután 4-ig beküldi nekünk, akkor még aznap visszatérítjük a kiadását, ami 24 óra alatt jelentkezik a számláján. Erről egy képernyőképet tárolunk, hogyha netalántán nem hinné el nekünk, hogy utaltunk Önnek. A rendelés elküldésével mindezen szabályzatot Ön jóváhagyja.

Ha ki kívánjacserélni az orvosságot

Amennyiben Önnek valamiért nem volt hatásos a küldött termékünk, illetve nem reagált megfelelően éppen arra az alapanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem szívesebben próbálkozna egy másmilyen alapanyagú készítménnyel, abban az esetben kérjük, írjon számunkra egy panasztevő üzenetet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ekkor majd adunk egy Claims Identification Number-t, magyarul egy panaszbejelentő azonosító számot.

Ezt követően írjon számunkra egy saját kézzel írt papír alapú üzenetet arra a névre és címre, amely az igényelt csomag megkapásakor annak küldőjeként szerepelt! Eme levélben szépen kérjük, írja bele az Ön kedves nevét, személyi adatait, hogy milyen címre küldjük pontosan a másik árut azonkívül még azt is, hogy mire kívánja, hogy kicseréljük a gyógyszerkészítményt! Általában felajánlunk az Ön számára a tapasztalatunk alapján egy másik más alapanyagú készítményt, ami cégünk szakértői szerint már hatékony lesz. Amennyiben a két patikaszer ára nem teljességgel ugyanaz, ez utalással, egyeztetés után lebonyolítható.

Ezután Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy elküldi postán ajánlott levélként, a kézírásos papír alapú kérelmet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a cserélendő gyógyszerkészítmény nevét, a Claims Identification Number számával, azaz az egyedi reklamációs azonosítási számával együtt); valamint a megrendelt csomagján lévő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a vállalatunk) a megmaradó amellett kibontott árucikket visszajuttatni szíveskedjék.

Amennyiben megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a visszaküldött készítmény, az Ön adatai azonfelül a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), abban az esetben azt feldolgozzuk valamint néhány napon belül a levélben lévő adatok alapján házhoz szállítjuk Önnek a csere gyógyszert. A kézzel írt offline (papír alapú) levél az okból lényegbevágó, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükségeltetik fénymásolni a számunkra küldött levelét amellett el kell juttatni a központba az irat feldolgozása miatt.